Tekenen geeft plezier - en een tekening laat zien wat er op dat moment speelt bij een kind.

Missie
Bij de Tekenplaats leren kinderen en jong volwassenen  over zichzelf. Met tekenen, schilderen of boetseren kan je samen met mij de schat aan informatie ontdekken die in jouw creatie verborgen ligt. Je brengt in beeld wat er in jou leeft, wat je lastig vindt en wat jouw kracht is. Je leert om te voelen en je met jezelf te verbinden. Er wordt gewerkt vanuit een holistische benadering wat betekent dat het denken, voelen én doen aangesproken wordt. De Tekenplaats richt zich met name op kinderen, jong volwassenen en hun ouders. 
Werkwijze
AANMELDING
Voel je vrij om contact met mij op te nemen, je kunt mij bellen of mailen. Je mag je ook aanmelden met het aanmeldformulier. Ook als kind mag je mij altijd bellen of mailen als je iets wilt vragen of een afspraak wilt maken. 
Wat je wel moet weten is dat ik ook altijd overleg zal hebben met je vader en/of moeder.  Dat kan niet anders totdat
je 18 jaar bent. Samen maken we goede afspraken over wat ik wel en niet met je ouders bespreek.

INTAKE
Na aanmelding volgt een intakegesprek. Hierin onderzoeken we met elkaar wat je hulpvraag is en wat je verwachtingen zijn. Bij kinderen kom je samen met je kind kennismaken en even tekenen. Op deze manier maakt je kind op een ongedwongen manier kennis en merken we of er een klik is. Ouder krijgen daarna per mail een kort intake formulier en een behandelovereenkomst toegestuurd.

TEKENSESSIES
Na de intake volgen er een aantal sessies 1 op 1. Onbewust laat je  veel van jezelf zien op papier. Door de tekentaal wordt ook de hulpvraag zichtbaar. In de sessies spreek ik je aan in denken, voelen en willen. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd. Dit is de innerlijke kracht die probeert je lichaam en geest zo gezond mogelijk te houden. Hierdoor leer je beter om te gaan met emoties. En kan je ontspannen en blij in de wereld staan.

INFORMEREN OUDERS
Ouders krijgen via de mail, na iedere sessie, een kort verslag over de ontwikkeling van het kind. Het kind bepaalt zelf wat er met de ouder(s) gedeeld wordt. Als therapeut heb ik de plicht om de vertrouwelijkheid van de gesprekken met je kind te respecteren. Als een kind het fijn vindt - of als het noodzakelijk is - kunnen we samen met de ouders ‘moeilijke’ dingen bespreken en tot een oplossing komen. Ouder- of gezinssessies kunnen onderdeel zijn binnen het traject waarmee ik het kind begeleid. Ook kan het zijn dat je als ouder behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek. Je mag mij hier altijd naar vragen. Hiervoor plannen we een tussentijdse evaluatie.

AFSLUITING
Tot slot hebben we een eindevaluatie waarin we al het werk bekijken en terugblikken op het behandeltraject.  
Dit doen we samen met de ouders. We bespreken of de doelen zijn behaald en daarmee de hulpvraag voldoende is beantwoord zodat jullie klaar zijn om zelfstandig verder te gaan.​​​​​​​
copyright © 2020  |  de Tekenplaats  |  algemene voorwaarden  |  privacyverklaring
Terug naar boven