Laat een kind worden wie hij of zij in wezen is


-----------------------------------------------

ouders en verzorgers

-----------------------------------------------
Bij de Tekenplaats is elk kind welkom! 

Om allerlei redenen kan een kind vastlopen en/of geremd worden in zijn of haar ontwikkeling. Een verandering, dyslexie, hooggevoeligheid, verlies, problemen op school… Of er gebeurt iets waardoor het kind van slag raakt en niet lekker in z’n vel zit. Door middel van tekentaal breng ik kinderen weer in beweging, door hen hun eigen krachten en kwaliteiten te laten ervaren. 


Tekenen kan helpen bij:

- beter om willen gaan met emoties 
(blij, bedroefd, bang en boos)
- beter voor zichzelf willen opkomen
(grenzen stellen, omgaan met groepsdruk, duidelijk zijn, eigen keuzes maken)
- weinig zelfvertrouwen hebben
(faalangst, groepsdruk, negatief zelfbeeld)
- moeite hebben met sociale vaardigheden en ongeschreven sociale regels
(relatie leeftijdsgenoten/volwassenen, pesten en gepest worden)
- een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt
(scheiding, verlies)
- lichamelijke klachten ervaren zonder medische oorzaak
(buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid)
​​​​​​​


Leeftijd:

Ik begeleid kinderen van 5 tot 16 jaar en jong volwassenen van 16 tot 24 jaar.
Bij jonge kinderen praten we minder over de tekening. Door het tekenen zelf wordt al een veranderingsproces in gang gezet. Al tekenend kan het kind vaak al veel verwerken.

Kinderen tot 10 - 12 jaar denken nog veel in beelden, omdat hun rechterhersenhelft meer ontwikkeld is. Zij beleven de wereld nog vanuit het magisch realisme, het werkelijke en onwerkelijke zien ze nog als gelijkwaardig. Tekenen is een krachtig middel om mee te gaan in de belevenis van een kind. Ze willen liever ervaren dan praten en geven vorm aan hun mening op een creatieve, spelende en bewegende manier. 

Bij kinderen vanaf 12 jaar gaat het erom dat ze de ruimte krijgen om eigen gevoelens en eigen oordelen  tot uiting te brengen - ook als die onjuist zijn. Met humor hou je dit in evenwicht. De autoriteit mag stapsgewijs losgelaten worden zodat het causale denken kan ontwaken, het denken in oorzaak en gevolg. Het gaat erom de kinderen daar te ontmoeten waar zij zich met hun gedachten bevinden. Tekenen helpt om dit zichtbaar te maken.
-----------------------------------------------

voor kinderen

-----------------------------------------------
Mijn naam is Tineke en ik kan je helpen als je iets moeilijk of lastig vindt. Iedereen is anders en iedereen ervaart de wereld op een eigen manier. Met allerlei tekenmateriaal nodig ik je uit om te ontdekken wat jij belangrijk vindt. Daarvoor hoef je helemaal niet goed te kunnen tekenen. Het gaat om het plezier en het creatief bezig zijn. Zo gaan we samen op avontuur en onderzoeken we wat zich afspeelt in jouw binnenwereld. 
Wie kan ik helpen? Eigenlijk iedereen die maar wil. Ook als je hooggevoelig bent of hoogbegaafd, dyslectisch of ADHD hebt. Of als jij of je ouders uit een ander land komt. Als je gepest wordt, of zelf een pester bent. Als je als puber in de knoop zit. Of als je verdrietig bent omdat je een dier of familielid bent verloren. Als je ouders zijn gescheiden. Of als je gewoon heel graag gezien en gehoord wil worden.
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over De Tekenplaats? Vraag aan je ouders of verzorger om een kennismaking.
Terug naar informatie voor
Terug naar boven