beeldend coaching
Kinderen zijn flexibel en kunnen wel tegen een stootje. Maar soms gebeurt er iets, klein of groot, waardoor ze van slag raken of niet lekker in hun vel zitten. Wanneer je er als ouder zelf niet meer uitkomt, of het even niet meer weet, kan coaching helpen. Het aanbod van De Tekenplaats is laagdrempelig en creatief van aard. Na een korte telefonische intake, kom je samen met je kind kennismaken en tekenen. Op deze manier ontmoeten we elkaar op een ongedwongen manier en merken we of er een klik is. Bij de volgende afspraak kijk ik samen met het kind naar datgene waar hij of zij mee tobt en zetten we dat samen om naar een doel. 
Bijvoorbeeld:
Klacht: ‘Het gaat niet zo goed op school'. Doel: '
Ik wil mijn huiswerk beter kunnen plannen.’ 
Klacht: 'Mijn ouders zijn gescheiden'. Doel: '
Ik wil contact met papa en mama.’
Klacht: ‘Ik word gepest op school'. Doel: '
Ik wil sterker worden.’
Klacht: ‘Ik zit niet goed in mijn vel Doel: '
Ik wil woorden geven aan wat ik voel.’

Om dit doel te onderzoeken gaan we niet alleen tekenen, maar werken we ook spelenderwijs en fysiek: we boksen, we staan, we voelen, we schreeuwen, we zingen, we doen rollenspellen…
Ieder kind heeft een innerlijke drive. Door de oefeningen en door de tekening samen met het kind te ‘lezen’, komt deze drive (weer) tot leven. We kijken welke factoren belemmerend werken en benoemen de kracht. Zo kan het kind weer vanuit autonomie gaan groeien en bloeien op zijn eigen unieke wijze!